7 ЗЕЛЕНИ КОНЦЕПТИ: Клучни стратегии за одржлива иднина

Во текот на мојата кариера од над 25 години, мојата страст и ангажман беа посветени на промовирање и имплементација на зелени концепти. Мојата експертиза во оваа област е дополнета со…

Continue Reading7 ЗЕЛЕНИ КОНЦЕПТИ: Клучни стратегии за одржлива иднина

Градење успех: Претприемништво 101

Што е претприемништво? Динамичната сила која ги поттикнува иновациите, економската експанзија и социјалниот напредок е претприемништвото. Во основа, претприемништвото е потрага по можности од оние кои поседуваат предвидливост, истрајност и…

Continue ReadingГрадење успех: Претприемништво 101

Разбивање на бариерите: Како родовата еднаквост обликува поправедно општество

Како општество направивме значајни чекори во препознавањето на важноста на родовата еднаквост. Родовата еднаквост се однесува на фер третман и еднакви можности и за мажите и за жените, без оглед…

Continue ReadingРазбивање на бариерите: Како родовата еднаквост обликува поправедно општество