За Нас

Мисија

Создаваме инклузивен економски развој за зајакнување на нови и мали бизниси преку иновации и партнерства.

Визија

Импакт Фондацијата ќе биде двигател на позитивни промени и ќе има значително влијание во зајакнувањето на приватниот, јавниот и граѓанскиот сектор за да се постигне одржлив развој.

Цели

Развој на приватен сектор преку промоција на посебни модели за одржлив, инклузивен економски развој, локален и регионален развој
Социјален и економски развој, социјална инклузија и социјална кохезија
Организациски и институционален развој, консултации и обуки, развој на вештини за вработување, истражување на политики и публикации

Годишен извештај 2020

Превземи го последниот годишен извештај

Запознајте го тимот

Елена Иванова

Основач, Магистер по Бизнис Администрација

Професионалец во областа на менаџментот со висока специјазација во одржлив развој. Фокусирана на проектен менаџмент и развој на приватниот сектор. Најмногу се занимава со туризам и гостопримство, менаџмент на дестинации, промоција на дестинации и користење на технологијата и комуникациите во разни економски сектори.

Игор Мишевски

Основач, Магистер по Економски Науки

Иноватор кој освоил бројни награди и развивач на бизниси. Се води според напредок преку мали чекори и одржлив развој. Основач на првата интернет маркетинг агенција во Македонија и неколку иновативни компании. Лидер и проектен менаџер во зелени економии.

Огнен Јанкуловски

Асистент за бизнис анализа

Огнен Јанкуловски е асистент за бизнис анализа во Импакт Фондација. Тој е студент по економски науки кој беше активен во младински организации (пр. AIESEC, MUN) повеќе од 10 години. Заинтересиран е за бизнис консалтинг, програмирање, берза, геополитика и спорт како тенис и скијање. Се води според постојан раст, сака предизвици и да запознава нови култури.

Марија Велковска

Асистент за финансии и администрација

Марија Велковска е асистент за финансии и администрација во Импакт Фондација. Фокусирана е на финансиски менаџмент и лични финансии. Отсекогаш имала голема желба да подучува и да им помага на другите луѓе со цел да го подобри општеството. „Нема поголема радост од помагање на луѓето околу тебе за тие да постигнат нешто што мислеле дека не можат да го постигнат“.

Андријана Серафимовска

Асистент за комуникации

Андријана Серафимовска е асистент за комуникации во Импакт Фондација. Амбициозна и мотивирана индивидуа, со страст за волонтирање за да се подобри квалитетот на живот на лица од маргинализирани групи. Таа има искуство во управување со проекти за невладини организации и маркетинг на социјалните медиуми. Во слободно време сака да чита книги и да патува.