ЗОШТО клучот кон модернизација на МСП лежи во нивниот капацитет во рамките на човечките ресурси, а не во ИТ одделот

Модернизацијата во МСП (мало и средно претпријатие) може да се случи во различни точки од животниот циклус, во зависност од специфичните околности и потреби на бизнисот. Кога зборуваме за технолошки…

Continue ReadingЗОШТО клучот кон модернизација на МСП лежи во нивниот капацитет во рамките на човечките ресурси, а не во ИТ одделот

Како да се подготвиме за пристигнувања во 2022-2025 година

Кога станува збор за враќање на туризмот пред ковид, резултатите подразбираат дека туризмот на глобално ниво нема да се врати на претходните  нивоа  пред 2023 година . Всушност, 84% од…

Continue ReadingКако да се подготвиме за пристигнувања во 2022-2025 година

Туризмот, Непредвидливо Променет. Како да се Подготвиме за Сезоната во 2021?

Анкета на експертски панел на UNWTO (Светска туристичка организација на Обединетите Нации) покажува измешани наоди за 2021 година. Скоро половина од испитаниците (45%) предвидуваа подобри исходи за 2021 година во…

Continue ReadingТуризмот, Непредвидливо Променет. Како да се Подготвиме за Сезоната во 2021?