Прифаќање на различностите: Како социјалната инклузија може да поттикне позитивна промена во општеството

Социјалната инклузија претставува процес каде сите поединци, без оглед на нивното потекло, имаат еднакви можности за целосно учество во општеството. Станува збор за прифаќање на различностите и создавање на инклузивна…

Continue ReadingПрифаќање на различностите: Како социјалната инклузија може да поттикне позитивна промена во општеството

Од фриленсер дизајнер до извршен директор: Мартин Цветановски, ко-основач на Monday и Monday Learning

Мартин Цветановски е ко-основач и извршен директор на Monday, ко-основач и креативен директор на Monday Learning, графички дизајнер и UX|UI специјалист. Од фриленсер графички дизајнер до ко-основач на Monday, дигитална…

Continue ReadingОд фриленсер дизајнер до извршен директор: Мартин Цветановски, ко-основач на Monday и Monday Learning

Милена Ванчоска – фриленсер графички дизајнер

Милена Ванчоска е фриленсер графички дизајнер, која успешно ја заврши тренинг програмата за графички дизајн на Monday Learning. Разговаравме за нејзиното искуство со тренинг програмата и фриленсингот. Милена е една…

Continue ReadingМилена Ванчоска – фриленсер графички дизајнер